ویژه های جهان وطنی

۹ عادت خیلی حساس ها را بشناسیم و آیا خیلی حساس بودن خوب است یا بد؟

پژوهش‌گران تخمین زده‌اند حدود ۱۵ تا ۲۰ درصد مردم، انسان‌های بسیار حساسی‌اند. اما بسیاری نمی‌دانند که بسیار حساس بودن به چه معنی است. ما در این مطلب ۹ عادت انسان‌های بسیار حساس را به شما معرفی می‌کنیم.

۱- آن‌ها وقتی کارهایی زیادی برای انجام دادن دارند، دست‌پاچه و عصبی می‌شوند.
افراد بسیار حساس، وقتی کارهای بسیار زیادی سرشان ریخته، نمی‌توانند روی یک فعالیت خاص تمرکز کنند. در این حالت آن‌ها به طرز قابل ملاحظه‌ای عصبی می‌شوند و هر چه سطح استرس آن‌ها بالا می‌رود، توانایی آن‌ها در انجام سازنده کارها کم‌تر می‌شود.

۲- آن‌ها در فضاهای شلوغ نمی‌توانند کار کنند.
افراد بسیار حساس نمی‌توانند در فضاهای کاری باز (open offices) به‌خوبی کار کنند. نگاه‌ها، صداها، بوها و فعالیت‌هایی که پیرامون آن‌ها انجام می‌شود، حواس‌شان را پرت می‌کند.

۳- آن‌ها در هنگام گرسنگی، عصبانی می‌شوند.
وقتی انسان‌های بسیار حساس گرسنه می‌شوند، به‌مرور عصبانی هم می‌شوند. در این حالت آن‌ها کارآیی خود را از دست می‌دهند و معمولا ناراحتی خود را به نزدیک‌ترین فرد در کنار خود بروز می‌دهند.

۴- وقتی زیر نگاه دیگران‌اند، معذب می‌شوند و احساس خفگی می‌کنند.
افراد بسیار حساس در تنهایی بهترین و باکیفیت‌ترین عمل‌کرد را از خود بروز می‌دهند. آن‌ها وقتی در یک شرایط پرفشار، مثلا رئیس‌شان آن‌ها را تحت نظر دارد، قرار می‌گیرند معذب شده و احساس خفگی می‌کنند.

۵- هنر به‌شدت آن‌ها را تحت تاثیر قرار می‌دهند.
انسان‌های بسیار حساس، خواه به یک کنسرت بروند یا از یک گالری بازدید کنند، به‌شدت به هنر احترام گذاشته و از آن قدردانی می‌کنند. احساسات آن‌ها در مواجهه با آثار هنری به‌شدت تحت تاثیر قرار می‌گیرد.

۶- آن‌ها ناراحتی دیگران را تشخیص می‌دهند.
انسان‌های بسیار حساس وقتی فردی در کنارشان از شدت نور یا صدای زیاد موسیقی ناراحت است، به‌سرعت متوجه مشکل آن‌ها می‌شوند. بدون گفتن کلمه‌ای، انسان‌های حساس ناراحتی‌ها و مسائلی که افراد دیگر را خسته کرده، تشخیص می‌دهند.

۷- وقتی همه چیز خسته‌کننده می‌شود، آن‌ها نیاز به استراحت دارند.
پس از یک روز کاری طولانی یا یک هفته شلوغ، انسان‌های بسیار حساس نیاز به زمانی مشخص برای تمدد اعصاب دارند. برای آن‌ها یک اتاق‌خواب تاریک یا کم‌نور بهترین فضا برای بازیابی است.

۸- انسان‌های بسیار حساس، از صدای بسیار زیاد دچار ناراحتی می‌شوند.
برای انسان‌های بسیار حساس کنسرت‌های راک یا آتش‌بازی‌های پرسروصدا اصلا جذاب و دوست‌داشتنی نیست. آستانه تحمل آن‌ها در برابر سر و صدا نسبت به دیگران کم‌تر است.

۹- آن‌ها از رسانه‌هایی که حاوی خشونت‌اند، دوری می‌کنند.
تماشای فیلم‌ها یا بازی‌های کامپیوتری خشن برای انسان‌های حساس قابل تحمل نیست. پس اگر آن‌ها از تماشای فیلم‌های ترسناک سر باز زدند، اصلا تعجب نکنید.

مزایا و معایب بیش از حد حساس بودن

در حالی که بسیاری از مردم نگران مشکلات بیش از حد حساس بودن، مانند افسردگی یا اضطراب، هستند، اما این مسئله مزایایی هم دارد. انسان‌های بسیار حساس وظیفه‌شناس‌اند. آن‌ها به جزئیاتی که دیگران دقت نمی‌کنند، توجه می‌کنند و بسیار خلاق‌اند. بسیار حساس بودن به این معنی نیست که شما دچار مشکلی هستید که باید حل شود. بلکه انسان‌های بسیار حساس، داده‌های حسی را عمیق‌تر از دیگران پردازش می‌کنند. تشخیص این‌که انسان حساسی هستید یا خیر، به شما در آگاهی بیش‌تر از رفتار و نیاز‌های‌تان کمک زیادی می‌کند.

 

منبع: psychologytoday
نمایش بیشتر

سید محسن مدنی بجستانی

مهندس برق قدرت - فوق لیسانس علوم سیاسی

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا