غذاها و آشپزی ملل و کشورها

آداب غذا خوردن در ایتالیا و منوی غذای ایتالیایی

آشنایی با فرهنگ، آداب و رسوم و روحیات کشورهای مختلف به گردشگران و علاقه مندان به سفر کمک می کند که هنگام سفر راحت تر بتوانند با جامعه محلی و مردم بومی ارتباط برقرار کرده، در نتیجه تجربه سفر خود را ارتقا دهند.

ایتالیایی ها اصولاً ملتی با فرهنگ بوده و از ادبیات، هنر، شعر و موسیقی بسیار غنی برخوردار هستند و اعتقاد آن ها به مذهب کاتولیک بر تمامی جنبه های هنری و فرهنگی این کشور نفوذ داشته است. ایتالیایی ها سخت پایبند به مذهب هستند و آداب و رسوم فرهنگی آنان از مذهبشان سرچشمه می گیرد. ایتالیایی ها بیشتر در تعطیلات خود در جشن های کلیسای کاتولیک شرکت می کنند. در نظر مردم این کشور «جشن نام گذاری » هر کس مهم تر از جشن تولد او به شمار می رود، زیرا هر فرد ایتالیایی را به نام یکی از قدیسان می خوانند. میان مردم و قدیسان رابطه ای نزدیک وجود دارد. هر روستایی ایتالیایی قدیسی دارد که حامی اوست و مردم شهر از قدیس خود انتظار دارند که شهر را از گزند حوادث بر کنار دارد و در عوض مردم به وی، کلیسا و کشیش، هدایایی چون جواهراتی که باید به تاج قدیس نصب شود و پوشش مخصوص محراب را اختصاص می دهند و در حق وی طاعت و عبادت و مراسم مذهبی به جای می آورند. ایتالیایی ها بر حسب فطرت ورزش دوست هستند و به فوتبال و انواع و اقسام مسابقه ها دلبستگی دارند. از جمله ورزش های رایج آنان اسکی و کوه نوردی

است. در میان طبقه مرفه نیز، بازی های تنیس و گلف طرفداران زیادی دارد.

italy-flag-made-from-food-italian-food-history-770x450

 

مِنوی ایتالیایی :

معمولاً منوی ایتالیایی دارای چندین بخش می‌باشد: یک وعده غذای کامل معمولاً شامل پیش‌غذا، بخش اول، بخش دوم که همراه با مخلفات میز می‌باشد؛ لزومی ندارد حتماً تمام بخش‌های غذا را سفارش دهید. معمولاً افراد حداقل ۲ بخش را سفارش می‌دهند. صرف غذا معمولاً ۱ الی ۲ ساعت و یا حتی بیشتر ممکن است به طول بیانجامد. ایتالیایی‌ها اغلب در روزهای تعطیل همراه با خانواده برای خوردن غذا به رستوران می‌روند که این کار برای آنها بسیار لذت‌بخش می‌باشد.

پیش‌غذای ایتالیایی– Antipasti

Antipasti قبل از غذای اصلی سرو می‌شود. پیش‌غذاها معمولاً در مناطق مختلف، متفاوت است و اغلب از سبزیجات و یا مواد غذایی مخصوص آن منطقه تهیه می‌شود. در جنوب ایتالیا رستوران‌هایی وجود دارند که به آنها بوفه Antipasti می‌گویند و می‌توان در آنجا انواع پیش‌غذا را برای خوردن انتخاب کرد.

بخش اول – Primo

بخش اول از غذای ایتالیایی شامل انواع پاستا، سوپ، یا ریسوتو شامل (انواع برنج که به‌ویژه در شمال ایتالیا وجود دارد) می‌باشد. معمولاً چندین نوع پاستا برای انتخاب وجود دارد. پاستاهای ایتالیایی معمولاً با سُس کمتری سرو می‌شود نسبت به امریکائی‌ها که عادت دارند با سُس فراوان آن را میل کنند. در ایتالیا، نوع پاستا معمولاً مهم‌تر از سُس آن می‌باشد. معمولاً هر بشقاب ریسوتو به اندازه‌‌ای زیاد است که می‌توان آن را دو نفری میل کرد.

بخش دوم – Secondo

بخش دوم که شامل غذای اصلی می‌باشد اغلب گوشت قرمز، مرغ و یا ماهی است در ایتالیا در این بخش معمولاً سیب‌زمینی و یا هر نوع سبزیجات دیگری سرو نمی‌شود. معمولاً برای افراد گیاهخوار که گوشت نمی‌خورند یک یا دو نوع غذای گیاهی وجود دارد.

مخلفات میز – Contorni

معمولاً با غذای اصلی می‌توان مخلفاتی مانند سیب‌زمینی، سبزیجات (Verdura) و یا سالاد (insalata) سفارش داد.

دسر– Dolce

آخرین بخش از وعده غذایی را اغلب دسرها تشکیل می‌دهند؛ در این بخش می‌توان برای دسر، میوه سفارش داد که یک ظرف حاوی چند نوع میوه برای شما آورده می‌شود تا از بین آنها انتخاب کنید، ایتالیایی‌ها پنیر را نیز به‌عنوان دسر می‌خورند. پس از دسر می‌توان سفارش قهوه داد. قهوه قبل از غذا سرو نمی‌شود.

پرداخت صورتحساب

در رستوران، تا زمانی که شما درخواست صورتحساب را نکرده‌اید هرگز آن را بر سر میز نمی‌آورند. ممکن است شما آخرین فردی باشید که در رستوران نشسته‌اید، اما خارج از ادب می‌باشد که صورتحساب را آورده و بر روی میز شما بگذارند. اگر آماده خارج شدن از رستوران هستید کافی است که تقاضای صورتحساب را کرده و بگوئید il Conto؛ صورتحساب همراه با قطعه نان می‌باشد، البته قیمت‌های آورده شده در صورتحساب شامل مالیات و حق سرویس می‌باشد. اگر تمایل داشته باشید می‌توانید به‌عنوان انعام چند سکه بیشتر پرداخت کنید.

کجا غذا بخورید!؟

اگر در ایتالیا قصد خوردن فقط ساندویچ را داشته باشید می‌توانید به «بار» بروید؛ در ایتالیا «بار» فقط برای نوشیدن مشروبات الکلی نمی‌باشد و ورود به آن‌جا محدودیت سنی ندارد بلکه می‌توان برای صرف قهوه صبحانه و یا کیک و شیرینی و یا حتی خوردن ساندویچ و یا خریدن بستنی به آن‌جا رفت. بعضی «بارها» تعداد محدودی از انواع پاستا و یا انواع سالادها را نیز سرو می‌کنند. بنابر این اگر مایلید که فقط یک بخش از غذای ایتالیایی را میل کنید «بار» می‌تواند جای خوبی برای شما باشد. مکان‌هایی به نام tavolo coldo فقط غذاهای آماده سرو می‌کنند که نسبتاً سریع بوده و در آنجا زیاد معطل نمی‌شوید.

مراکز مختلفی برای غذا خوردن وجود دارد که نام‌های مختلفی دارند:

Osteria- مکان‌های خیلی معمولی برای صرف غذا می‌باشد.
Trattoria- مکان‌هایی نسبتاً بهتر برای صرف غذا هستند.
Ristorante- مکان‌های خوب و درجه یک که همان رستوران گفته می‌شود.

اوقات صرف غذا :

مردم ایتالیا معمولاً در فصل تابستان وعده‌های غذایی (ناهار، شام) را دیر صرف می‌کنند؛ ناهار قبل از ساعت۱ و شام قبل از ساعت۸ سرو نمی‌شود. رستوران‌ها در فواصل بین زمان ناهار تا شام بسته می‌باشند. در مناطق توریستی، رستوران‌هایی وجود دارند که در تمام مدت روز باز می‌باشند. در ایتایا، تقریباً تمام فروشگاه‌ها و مغازه‌ها در بعد از ظهر به‌مدت ۳ الی ۴ ساعت بسته می‌باشند، لذا اگر قصد خرید غذای سفری (پیک نیکی) دارید حتماً صبح آن را خریداری کنید.

مقررات غذا خوردن در ایتالیا :

در ایتالیا، تخم‌مرغ و سوسیس و کالباس به‌هنگام صبحانه سرو نمی‌شود مگر در هتل‌ها که برای مهمانانی که دارای ذائقه انگلیسی و امریکایی هستند سرو می‌شود. در ایتالیا معمولاً «کاپوچینو» و نان بُنچیک (brioches) برای صبحانه سرو می‌گردد.
ترتیب بخش‌های مختلف یک وعده غذایی عبارتند از (۱) پیش‌غذا، (۲) پاستا (۳) گوشت قرمز یا مرغ و ماهی همراه با سبزیجات و یا سالاد، (۴) سالاد، (۵) پنیر، (۶) میوه، (۷) شیرینجات و قهوه.
پاستا هرگز همراه با نان خورده نمی‌شود. برخلاف امریکا و آسیا که معمولاً پاستا همراه با نان خورده می‌شود.

ایتالیایی‌ها برخلاف امریکایی‌ها مخلفات دور بشقاب را که شامل سبزیجات پخته شده می‌باشد کاملاً می‌خورند زیرا معتقدند سالم‌ترین غذا می‌باشند.
ایتالیایی‌ها همراه با سالاد خود از روغن زیتون و سرکه استفاده می‌کنند. برخلاف امریکائی‌ها که از سُس فراوان و یا سُس هزارجزیره(thousand island) استفاده می‌کنند.

http://noortarjome.com

http://www.eligasht.com

 

نمایش بیشتر

سید محسن مدنی بجستانی

مهندس برق قدرت - فوق لیسانس علوم سیاسی

1 دیدگاه

پاسخ دادن به سارا لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا