غذاهای معروف اسپانیایی + ویدیو و عکس
اسپانیا سرزمینی با جذابیتها و شگفتی بسیاری است که به خاطر آدابورسوم مردم و فرهنگ غذایی و داشتن سواحل زیبا، طبیعت خاص، فوتبال و غذاهای اصیل و خوشمزه به شهرت رسید و می دانیم که از توریستی ترین کشورهای اروپا به شمار می آید.

اسپانیا سرزمینی با جذابیتها و شگفتی بسیاری است که به خاطر آدابورسوم مردم و فرهنگ غذایی و داشتن سواحل زیبا، طبیعت خاص، فوتبال و غذاهای اصیل و خوشمزه به شهرت رسید و می دانیم که از توریستی ترین کشورهای اروپا به شمار می آید.(جنوب این کشور دارای پیشینه ای از معماری و فرهنگ مسلمانان اندلسی است) ☺ این کشور بسیار زیبا ☻ نواحی و شهرهای مختلفی دارد که مردم هرکدام غذاهای خاص خود را دارند و مهمترین موردی که در فرهنگ غذایی این سرزمین وجود دارد این است که از مواد غذایی طبیعی و سالم استفاده میشود و باوجود ترکیب مواد بامزه و رنگهای مختلف، تغییر زیادی در طعم اصلی و طبیعی مواد داده نمیشود.
فرهنگ غذایی اسپانیا:
غذاهای اسپانیایی خوشمزه و متنوع هستند و از آنجاکه در اسپانیا وعده شام دیروقت سرو میشود آنها میان وعدهای در ساعت ۱۷:۰۰ میل میکنند. برخلاف تصورات بسیاری از ایرانیان در این کشور صبحانه سبک میل میشود و اغلب شامل اسپرسو، شیر، نان یا نان تست گوجه و روغنزیتون است. اسپانیاییها در وعده روزانه خود از ماهی، سالاد، ماست، سیبزمینی، گوجهفرنگی، لوبیا، روغنزیتون و سیر استفاده میکنند. در این کشور خوردن و نوشیدن در کنار خانواده و دوستان از کارهای لذتبخش و هیجانانگیز است. در ادامه تعدادی از غذاهای معروف و اصیل اسپانیا را معرفی میکنم تا اگر به این کشور سفر کردید آگاهانه غذای خوشمزه و لذید خود را انتخاب کنید.
لیست خوراکی ها و غذاهای اسپانیایی
۱. تست گوجه و روغن زیتون
غذایی ساده و خوشمزه برای شروع روز! سیر، روغن زیتون و رب یا پوره گوجه فرنگی بر روی نان برشته از اجزای تشکیلدهنده این خوردنی خوشمزه هستند. میتوانید برای لذیذتر شدن، ژامبون «سرانو» (Serrano) هم اضافه کنید. اگرچه در مورد منشأ این غذا نظر واحدی وجود ندارد، اما بسیاری معتقدند ریشه آن متعلق به شهر بارسلونا است. تست گوجه و روغن زیتون جزء جداییناپذیر غذاهای اسپانیایی محسوب میشود.
۲. املت اسپانیایی
«املت اسپانیایی» (Tortilla Española) در میان اسنکها از پرطرفدارترینها است. تخممرغ، سیبزمینی و پیاز سادهترین مواد تشکیلدهنده املت اسپانیایی یا همان «ترتیا» هستند. به طور معمول سیبزمینی و پیاز را با شعله کم در روغن زیتون سرخ کرده و سپس تخممرغ همزده را به مخلوط اضافه میکنند تا کم کم املت پخته شود.
۳. پاتاتاس براواس
«پاتاتاس براواس» (Patatas Bravas) همان سیب زمینی اسپایسی از نوع اسپانیایی محسوب میشود. البته از منطقه به منطقهای طعم سس آن متفاوت است. بعضی سیبزمینی نگینی سرخ شده را با سس کچاپ تند سرو میکنند، بعضی با مایونز سیر و کمی فلفل پاپریکای اسپانیایی یا همان «پیمنتو» (pimiento)، بعضی هم با هردوی این مواد. در هر حال خوردن این سیب زمینی بدون شک از واجبات سفر است.
۴. پائییا
«پائِیا» (Paella) اصیل را باید در والنسیا بخورید، چرا که این غذای از سواحل همین شهر در میانه قرن ۱۹ میلادی متولد شده است. پائیا به صورتهای مختلفی پخته میشود، اما برای پائیای اصیل والنسیا نیاز به گوشت مرغ، زعفران، لوبیا سبز و برنج دارید. برنج مهمترین عنصر این غذا به شمار میرود. پائیا میتواند هم بهعنوان پیش غذا باشد و هم به عنوان غذای اصلی.
۵. گاسپاچو و سالمورخو
«گازپاچو» یا «گاسپاچو» (Gazpacho) سوپ گوجه سرد است که در اندلس، منطقهی جنوب اسپانیا، در روزهای گرم خورده میشود. برای تهیه گاسپاچو باید سیر، آب، نمک، روغن زیتون، نان، فلفل، خیار و گوجهفرنگی قرمز و رسیده باهم میکس شوند تا به مخلوطی با بافت نرم برسید. اگر به کوردوبا سفر کردید نسخه دیگر گاسپاچو با ژامبون سرانو را که «سالمورِخو» (Salmorejo) نام دارد، حتماً امتحان کنید.
۶. کرما کاتالانا
«کرما کاتالانا» (Crema Catalana) یک دسر بسیار محبوب در سراسر کاتالانیا است که با یک لایه شکر کاراملی روی «کاستارد» (Custard) غلیظ در کاسه سفالی سرو میشود. احتمالاً کرما کاتالانا را از «کرم بروله» (Crème brûlée) فرانسوی الهام گرفتهاند. گاهی این دسر اسپانیایی را با آب مرکبات و دارچین هم میخورند.
۷. غذای اسپانیایی آروس نگره
بهترین برنجها و پلوها در شهر والنسیا اسپانیا پخته و طبخ میشوند. از غذاهای برنجی معروف این شهر میتوان به پائلا، آل فورن آروس و آروس نگره اشاره کرد. اگر برای تفریح به شهر والنسیا سفر کردید حتماً طعم بینظیر آروس نگره را امتحان کنید. برای پخت این غذای سنتی اسپانیایی از برنج سفید و روغنزیتون و ماهی مرکب و پیاز و فلفل و جوهر خاص استفاده میشود. رنگ این غذا تیره است و تیرگی این غذا به خاطر جوهر مرکبی است که در ترکیب این غذا استفاده میشود.
۸. چوروس
شاید در نگاه اول فکر کنید «چوروس» (Churros) همان بامیه خودمان باشد؛ تفاوت در اینجاست که این شیرینی سرخشده را ابتدا به پودر قند یا شکر دارچینی آغشته میکنند و سپس در شکلات غلیظ داغ فرو کرده و به عنوان میان وعده بعد از شام میخورند. این دسر به قدری محبوب بوده که حالا همهی دنیا عاشق خوردن چوروس شدهاند.
۹. گمبس الخییو
«گمْبَس اَلَخییو» (Gambas al ajillo) از غذاهاییست که در هر تاپاسبار و رستوران اسپانیایی بویش به مشامتان برسد، وسوسه میشوید حتماً آن را سفارش دهید. برای تهیه این غذا کافی است که سیر و فلفل چیلی سبز خوردشده را در روغن سرخ کرده و سپس میگو و جعفری را در دقایق آخر به آن اضافه کنید. به همین سادگی!
۱۰. تورون
اگرچه «تورون» (Turrón) یا «نوقای بادام» (Almond Nougat) شیرینی محبوب اسپانیولیها در طول کریسمس است، اما در تمام سال میتوانید تورون را تهیه کنید. تورون بیشتر در شهر کوچک «خیخونا» در استان «آلیکانته» درست میشود که بادام محلی را با عسل و سفیده تخممرغ میکس میکنند. تورون دو نوع دارد؛ تورون خیخونا که نرمتر بوده و تورون آلیکانته که دارای تکههای بادام است.
…
منبع : یوتیوب و https://www.eavar.com/